Aktualiteter och nyheter

Viby kyrkokör

Anna Blomfeldt, cello

15 Nov 2019

Visst ska våren komma - sånger om hopp

Viby kyrka

Lördag 16 november kl 18:00

Fri entré. Välkomna!

Medverkande:

Viby kyrkokör

Recitatör Inger Nordin

Per Svansbo flöjt, Sonja Bahlenberg marimba,

Josef O'Leary gitarr, Samuel Eklind bas,

Jörgen Sternoff trummor, Nils Fjellstjärna dragspel

Kantor Eva Fogel

08 Jul 2019

Musikveckan i Viby

Den 4-11 augusti är det Musikveckan i Viby. Varje kväll kommer det ske en konsert i Viby kyrka, med fri entre.

Söndag 4 augusti  kl 18

”Uti vår hage”, musikgudstjänst

Viby kyrkokör, Patrik Ahlberg flöjt, Staffan Sjögren gitarr och elbas. Körledare Eva Fogel.

Måndag 5 augusti kl 19

”Melodisk nordisk jazz”

SE Quartet.

Tisdag 6 augusti kl 19

”Romantisk sonatafton”

Daniel Beskow piano, Varpu Heikinheimo violin

Onsdag 7 augusti kl 19

”Låt orglarna ljuda”

Katarina Högberg Jansson och Karl- Magnus Jansson, orgel

Torsdag 8 augusti kl 19

”Crossover- konsert”

Annika Blomfeldt cello & sång/ Johan Westre piano.

Fredag 9 augusti kl 19

”Folkmusik i sommarskrud”

Trion ”Trinning”

Lördag 10 augusti kl 19
”Legender och gränsland”
Martin Fogel gitarr.

Söndag 11 augusti kl 18
”Joyful Moment”, musikgudstjänst
Kören Gospel of Joy, körledare Cecilia Axelsson.

08 Jul 2019

Sommarkyrka

Den 8-28 Juli kommer Viby kyrka att vara öppen för besök dagligen mellan kl 13 och 16.

02 May 2019

Vigilia av Rachmaninov

Viby församling har många gånger gästats av Ulf Samuelsson, tidigare organist i Örebro Olaus Petri. Han har bland annat lett kördagar för vår egen och andra kyrkokörer. Nu är han organist i S:ta Eugenia och ansvarig för denna katolska Stockholmsförsamlings musikliv.

Lördag 4 maj besöker han åter igen Viby - nu med den semi-professionella kören S:ta Eugenia Vokalensemble.

Tid och plats: 4/5 kl 18.00, Viby kyrka

12 Apr 2019

Stilla veckan och påsken i Viby församling 2019

Välkommen att gå in i Stora veckan eller Heliga veckan eller Stilla veckan och bli en del av de händelser som för alltid förändrat människans livsvillkor och leder oss ut ur vår mänskliga vanmakt!

Viby församling erbjuder i år möjligheten för den som vill att gå in i stillheten dagarna efter palmsöndagen som en retreat på hemmaplan. Ta del av bibelmeditationer, korsvandringar och gudstjänster och fördjupa ditt andliga liv! Var med och sjung, be, vandra, tillbe, lovprisa, ät och drick och låt kroppen bli indragen i påskens drama och kyrkans liv!

En känd teolog sa: Den som en gång firat påsk blir aldrig mer densamma. Jesus säger: Se, jag gör allting nytt! (Upp 21:5)

Palmsöndagen 14 april

10.00 Samling framför Viby församlingshem med läsning av Johannes redogörelse för Jesu intåg i Jerusalem, palmvigning och procession upp till kyrkan och högmässan. Där läses passionsberättelsen av tre röster och vi får höra predikan innan vi ber förbönen med den s k litanian. Ta med fastebössan till offergången! Eukaristi (nattvard) och kaffe på kyrktorget efteråt.

Tisdagen i stilla veckan 16 april

17.30 Bibelmeditation i kyrkan. Sitt i bänken och ta del av en bibelbaserad utläggning. Mat för själen. Retreat på hemmaplan.

18.30 Korsvandring. Vi bär korset med Jesus. Varma kläder och bra skor rekommenderas. Viby kyrka-Rosengård-Sjumeterseken-Viby gård och tillbaka. Vid dåligt väder kort vandring på kyrkogården och sedan inne i kyrkan.

Onsdagen i stilla veckan 17 april

18.30 Korsvägsandakt. Vi vandrar runt i kyrkan, sjungandes och bedjandes när vi följer Jesus på vägen till Golgata.

Skärtorsdagen 18 april

18.30 Skärtorsdagens mässa. En gudstjänst präglad av högtidligt allvar och tacksam glädje över Herrens instiftelse av eukaristin, prästämbetet och kärleksbudet. Någras (i förväg tillfrågade) fötter tvättas enligt Jesu föredöme i den traditionella fottvagningen. Mässan avslutas med altarets avklädande. Efteråt inbjuds vi att fortsätta gemenskapen vid en soppmåltid, en s k agápemåltid (agape=kärlek) i Församlingshemmet med stilla musik.

Långfredagen 19 april

15.00 eller ”vid nionde timmen” som det heter i Bibeln, firar vi långfredagsgudstjänst med Johannespassionen med solister och kör och korshyllningen då alla får tillfälle att tillbe vid korset.

Påskafton 20 april

10.00 kan man vara med och putsa och feja i kyrkan inför påsknatten. Vi dricker kaffe tillsammans som ett avbrott i arbetet.

22.00 Påsknattsmässa. Gudstjänsten börjar i mörker och slutar i ljus—ungefär vid midnatt! Från en påskeld går vi in i kyrkan och vakar in Herrens uppståndelse med läsningar ur Gamla testamentet. I samband med påskens första Gloria invigs nya bänkljusstakar.  Vid dopfunten får vi möjlighet att påminna oss om vårt dop. Obs! Rökelse används i denna mässa.

Påskdagen 21 april

10.00 Festhögmässa med trumpet, församlingens körer, predikan av Torbjörn Edebol, och ”extra allt”. Himlakul och kyrkkaffe på kyrktorget med påskbitar!

Annandag påsk 22 april

10.00 Högmässa—något stillsammare men i påskens stora glädje över den Uppståndne.

Kanske väcker Gud frågor hos dig denna påsk. Frågor kring ditt liv, vad som varit eller vad som skall komma. Du vet väl att du alltid kan boka samtal med präst? Boka en tid med kyrkoherden på 070-766 00 46.

Viby Församling på Facebook